Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anosis πρωτοπόρος όπως πάντα στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Ρόδου, προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο, για τα δεδομένα του νησιού μας, κινηματογραφικό εργαστήρι, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του φετινού Summer Fun For Kids και θα διαρκέσει δύο μήνες.

Το πρόγραμμα μας είναι προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικιακή ομάδα προσφέροντας μοναδικές στιγμές μέσα από την δημιουργική απασχόληση, αντλώντας πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε γνώσεις και εφόδια για να έχουν μια καλύτερη αντίληψη της ζωής και του τρόπου που μπορούν να την αντιμετωπίσουν, καθώς επίσης και καλύτερη γνώση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

 

ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κάνε και εσύ ένα φιλμάκι … Μπορείς!

 

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

▸Να φέρει σε επαφή τα παιδιά με μια διαφορετικού τύπου “ξένη” γλώσσα… αυτήν του κινηματογράφου.

▸Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές έννοιες αλλά και τις τεχνικές της κινηματογράφησης, και κατόπιν δημιουργούν τα δικά τους φιλμάκια.

▸Με αυτό τον τρόπο τους παρέχεται, όχι μόνο η δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, αλλά συνάμα να γίνουν και  ενεργητικοί θεατές στο σύγχρονο κόσμο του “πολιτισμού της εικόνας”.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

▸Προβολή και ανάλυση  σχολικών ταινιών μικρού μήκους

▸Συγγραφή  σεναρίων μικρού μήκους

▸Απλά μαθήματα σκηνοθεσίας και πρόβες με κάμερα 

▸Γυρίσματα σκηνών

▸Μοντάζ  στον υπολογιστή

 

Όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται με έναν διασκεδαστικό και εύληπτο για τα παιδιά τρόπο, ενώ το σεμινάριο σκηνοθεσίας θα καταλήξει στο γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους από τους συμμετέχοντες, με σκοπό την πλήρη διαδρομή από τη γέννηση της ιδέας στη γέννηση μιας ταινίας,

Στα  πλαίσια διεξαγωγής του εργαστηρίου θα υπάρξει συνεργασία με όλα τα

καλλιτεχνικά τμήματα του Summer Fun For Kids.

 

    Επικοινωνήστε μαζί μας     

    Μετάβαση στο περιεχόμενο