Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με καινούργιους φίλους.

 Το πρόγραμμα μας είναι προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικιακή ομάδα προσφέροντας μοναδικές στιγμές μέσα από την δημιουργική απασχόληση, αντλώντας πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε γνώσεις και εφόδια για να έχουν μια καλύτερη αντίληψη της ζωής και του τρόπου που μπορούν να την αντιμετωπίσουν, καθώς επίσης και καλύτερη γνώση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

Τα παιδιά λατρεύουν το θεατρικό παιχνίδι γιατί είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Τι ακριβώς όμως μπορεί να προσφέρει το θεατρικό παιχνίδι εκτός από διασκέδαση;

Το παιδί αποκτά μια βαθύτερη γνώση του σώματος του, μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες προβληματίζεται, παρατηρεί και ανακαλύπτει νέα δεδομένα έχοντας μια καλύτερη γνώση του εαυτού του.

▸Το παιδί μαθαίνει να κοινωνικοποιείται, συνεργάζεται, ηγείται, αποτυγχάνει και λειτουργεί συλλογικά σε μια ομάδα.

▸Εξασκείται στο να μοιράζεται και να εκφράζει τις βαθύτερες σκέψεις και φόβους του.

▸Το θεατρικό παιχνίδι εξασκεί τόσο το σώμα , όσο και λόγο. Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια (αυτοσχεδιασμούς, μίμηση κτλ)αναπτύσσεται η γλωσσική του έκφραση και πειραματίζεται χρησιμοποιώντας τη φαντασία του.

Για όλους τους παραπάνω λόγους γίνεται κατανοητό ότι το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ανάγκη για το παιδί γιατί αναπτύσσεται ολόπλευρα η προσωπικότητα του και θα έχει εφόδια να αντεπεξέλθει στην απρόσωπη, αυτοματοποιημένη, τεχνολογικά σύγχρονη κοινωνία.

 

    Επικοινωνήστε μαζί μας    Μετάβαση στο περιεχόμενο