Τιτλος Εργαστήριου
«Ανάσες Λέξεων…πειραματισμοί ανάγνωσης και γραφής»
Άνοιξη 2018

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος ANOSIS ανοίγει τις πόρτες του και στους ενήλικες σε ένα διαδραστικό ανοικτό και βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Ανάγνωσης Και Γραφής με θεματικό κύκλο  «Ανάσες Λέξεων…Πειραματισμοί Ανάγνωσης Και Γραφής»

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βιώσουμε και να νιώσουμε πώς γεννιέται η δημιουργική διαδικασία της γραφής και μέσα από συγκεκριμένες φόρμες λογοτεχνίας να δημιουργήσουμε τα δικά μας κείμενα και να δώσουμε τις δικές μας οπτικές στην αναγνωστική διαδικασία. Απαντούμε με πράξη δημιουργική στο ερώτημα αναφορικά με το ταλέντο στη συγγραφή γιατί όλοι μας, ως αναγνώστες αλλά και ως συντάκτες κειμένων, είμαστε «ανοικτοί» και συμμετοχικοί σε αυτή την πολυπρισματική  διαδικασία. Όλα στη ζωή – ακόμα και η ίδια η ζωή – διδάσκεται!!!

Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας …λίγο από τον χρόνο σας!!!

Τα υπόλοιπα τα διαμορφώνουμε μαζί στο Εργαστήριο με θέμα : «Σε μια σελίδα λευκό χαρτί….Και όλα μπορούν να συμβούν!»

Συνοπτικό  Βιογραφικό  Σημείωμα
Κόντου  Χάρις

Η Χάρις Κόντου Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μεσαιωνική και Νεώτερη Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην ‘Παιδική Λογοτεχνία’, με εξειδικευμένο αντικείμενο το «Παιδικό βιβλίο και το Παιδαγωγικό υλικό».

Για είκοσι χρόνια εργάστηκε αποκλειστικά  ως φιλόλογος και υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Φιλόλογος στο Μουσικό Γυμνάσιο και στο Ιδιωτικό Σχολείο Ροδίων Παιδεία. Εργάστηκε, επίσης, ως Υπεύθυνη Σπουδών σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ασχολήθηκε συστηματικά  με την Επιμέλεια Λογοτεχνικών και Επιστημονικών κειμένων.

Το 2015 Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις στο τμήμα Συλλογής και Επεξεργασίας δεδομένων Εναλλακτικού Τουρισμού σε συνεργασία με το Παν/μιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει «δημιουργική στροφή» ως υπεύθυνη Σπουδών στον χώρο των Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης για ενήλικες και  παιδιά.

Από το 2015 είναι Υπεύθυνη Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης στα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία,  ενώ  τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται συστηματικά με τα Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, διδάσκοντας σε Ενήλικες «Σελίδες Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας», «Παραμύθια μέσα από την Οπτική Του Φύλου» και Νέα Ελληνική Γλώσσα – Λάθη στη χρήση της Γλώσσας μας.

Κατά διαστήματα αρθρογραφεί  στον τοπικό περιοδικό Τύπο και ασχολείται  συστηματικά με τη συγγραφή και την αφήγηση παραμυθιών. Έχει εκδώσει Τον Μάγο Της Βροχής και άλλα Παραμύθια και έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Ε.Λ.Β.Ε., το 2007 για το παραμύθι της Ο Μάγος της Βροχής .

Έχει συγγράψει Θεατρικούς μονολόγους Γυναικών για θεατρικές παραστάσεις και έχει ασχοληθεί επισταμένως με θέματα επιστημονικά, που άπτονται της Κοινωνικής Λαογραφίας και της Οπτικής του φύλου.

Τέλος, ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική Σύνθεση και το τραγούδι. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ Λογοτεχνίας στο Παν/μιο Αιγαίου. Είναι Μητέρα δύο αγοριών. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο.

Κόστος σεμιναρίού 35€/μήνας.
Κάθε Πέμπτη 7-9μμ
 

    Επικοινωνήστε μαζί μας    Μετάβαση στο περιεχόμενο