👉🏻H Anosis Robotics Academy είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων, σεμιναρίων και γενικότερα βιωματικής μάθησης που στόχο έχει  την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.

👉🏻Η Anosis Robotics Academy είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Ρόδο, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας:

Ο Χώρος μας (105τμ) αποτελείται από 3 άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με πίνακες, projectors, οθόνες προβολής, τηλεοράσεις, σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, πίστες κ.α. καθώς επίσης και πληθώρα εκπαιδευτικών πακέτων ρομποτικής και STEAM.

Η εκπαιδευτική ομάδα μας:

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από καθηγητές πληροφορικής, προγραμματιστές, φυσικούς, παιδαγωγούς κ.ο.κ., .οπαδούς της βιωματικής μάθησης και λάτρεις της τεχνολογίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, τον συναγωνισμό, τον πειραματισμό και καλλιεργούν τον σεβασμό στο άτομο και στην ομάδα.

Συχνές Ερωτήσεις:

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους μαθητές να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού . Η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί από από τα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Επιπλέον, έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία (π.χ κίνηση με εμπόδια, χρώμα).

Ποιό είναι το κόστος στα προγράμματα Ρομποτικής και STEAM;

Το κόστος είναι 49 ευρώ ο μήνας και το πακέτο περιλαμβάνει:

– 1 μάθημα ρομποτικής την εβδομάδα διάρκειας 90΄ (αναπληρώσιμο).

– Προπονήσεις για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «Robotic & Science Academy Crete»

 

Η ANOSIS Robotics Academy αποτελεί μέλος του δικτύου Κέντρων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της «Robotic & Science Academy Crete», ενός από τα μεγαλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα  Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Η «Anosis Robotics Academy» διαθέτει όλη την γκάμα προγραμμάτων της “RSA” τα οποία έχουν σχεδιαστεί από καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητα τους.  Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω των βιωματικών μαθημάτων – παιχνιδιού, τα οποία αποτελούνται από φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειραματισμό.

Ειδικότερα περιλαμβάνουν μεθοδολογίες που προάγουν την συνεργασία μεταξύ των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, την βιωματική μάθηση και την εφαρμογή διαφόρων γνωστικών πεδίων της μηχανικής και διαφόρων κατασκευών, των σύγχρονων τεχνολογιών, του προγραμματισμού, των μαθηματικών, της φυσικής, ακόμα και της αρχιτεκτονικής  μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών σε πρωτότυπα παιγνιώδη, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά σενάρια.

Με εργαλείο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και τις Νέες τεχνολογίες  ως μέσο έμπνευσης των παιδιών και πρόκλησης της περαιτέρω ενασχόλησής τους με τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) όλα τα προγράμματα  στοχεύουν

  • στην ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης
  • ανάπτυξη δεξιοτήτων του μέλλοντος  
  • στην ανάπτυξη της αναλυτικής και στρατηγικής σκέψης
  • στην μελλοντική ενασχόληση των παιδιών με τις θετικές επιστήμες.
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
«HELLENIC EDUCATIONAL ROBOTICS ORGANIZATION – H.E.R.O.»


Η Anosis Robotics Academy είναι Επίσημος Εκπρόσωπος του H.E.R.O. στη Ρόδο

Ο HELLENIC EDUCATIONAL ROBOTIC ORGANIZATION – H.E.R.O. είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός  που έχει ως σκοπό την σωστή ανάπτυξη και εξάπλωση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, των Νέων Τεχνολογιών και του Steam στην Ελλάδα, καθώς και την προβολή της Ελλάδας στους παραπάνω τομείς,  στο Εξωτερικό.

Αντικείμενο του H.E.R.O. είναι η διοργάνωση Παγκόσμιων Διαγωνισμών Ρομποτικής, καθώς επίσης και μη κερδοσκοπικών δράσεων, εκθέσεων, φεστιβάλ, κ.α. στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, των Νέων Τεχνολογιών και του Steam.

Είναι ο Δημιουργός και Διοργανωτής στην Ελλάδα, του “1ου Διεθνή Διαγωνισμού Αθλητικής Ρομποτικής – Minoan Robotsports Competiton / MRC”, ο οποίος διεξήχθη στις 11 & 12 Ιουνίου 2022 στην Κρήτη, με συμμετοχή 1256 παιδιών, που μεταφράζονται σε 303 ομάδες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η Anosis Robotics Academy επίσης είναι Επίσημος Εκπρόσωπος του «MRC» στη Ρόδο

 

Για πληροφορίες-εγγραφές: 2241078924 ή επισκεφθείτε μας στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθηνών 35-Ανάληψη-Ρόδος
Μετάβαση στο περιεχόμενο