Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με καινούργιους φίλους.

 Το πρόγραμμα μας είναι προσαρμοσμένο στην κάθε ηλικιακή ομάδα προσφέροντας μοναδικές στιγμές μέσα από την δημιουργική απασχόληση, αντλώντας πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε γνώσεις και εφόδια για να έχουν μια καλύτερη αντίληψη της ζωής και του τρόπου που μπορούν να την αντιμετωπίσουν, καθώς επίσης και καλύτερη γνώση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

Η δραστηριότητα «LEGO-EDU» απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Τα ειδικά προγράμματα της LEGO EDUCATION για κάθε ηλικία ανταποκρίνονται στην επιθυμία του κάθε παιδιού να μάθει καλλιεργώντας και προκαλώντας τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ του, την ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ του, τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ του και την ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ του. Οι ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες της LEGO EDUCATION θα επιτρέψουν στα παιδιά να εξερευνήσουν θέματα όπως τα ταξίδια, το διάστημα, τους εξωγήινους, μια ποικιλία οχημάτων και των λειτουργιών τους κ.ά. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν διαστημικά λεωφορεία, αεροπλάνα, δορυφόρους, θεματικά πάρκα, ζωολογικούς κήπους, λεωφορεία, αυτοκίνητα ή ό,τι άλλο μπορούν να σκεφτούν. Στα μάτια των παιδιών είναι ένα παιχνίδι. Στα χέρια τους όμως, είναι ένα εργαλείο.

Τα προγράμματα της LEGO EDUCATION διεγείρουν τη φυσική περιέργεια των παιδιών να εξερευνούν και να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Οι ασφαλείς, διαχρονικές λύσεις της LEGO EDUCATION βοηθούν στην εξέλιξη των παιδιών και τους δίνουν τις κοινωνικές δεξιότητες για να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους. Παράλληλα, τα αφήνουν να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και τα βοηθούν να αποκτήσουν θεμελιώδης ικανότητες για το σχολείο αλλά και τη ζωή. Το παιχνίδι με τα Lego: Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών. Αναπτύσσει τη φαντασία τους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε κατασκευές, αυτοκινητάκια, ψηφιδωτά και κολάζ.

Οι μικροί χτίστες ακολουθούν οπτικές οδηγίες βήμα – βήμα με συμμετρία. Καθώς χτίζουν με τα τουβλάκια, αρχίζουν να αναπτύσσουν καινούριες δεξιότητες και τεχνικές μέρα με τη μέρα. Αυτό που έχουν φανταστεί τα παιδιά παίρνει τρισδιάστατη μορφή.

► Κατανοούν χωροταξικές έννοιες.

► Εξελίσσεται η λεπτή κινητικότητά τους.

► Χτίζουν την υπομονή τους, καθώς είναι ένα παιχνίδι που μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει και να πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Έτσι αντί να απογοητεύονται και να τα παρατάνε, αυτή η διαδικασία τα κάνει πιο υπομονετικά και επίμονα.

►Μαθαίνουν να ανακαλύπτουν τη λύση στο πρόβλημα μόνοι τους.

► Αναπτύσσονται οι επικοινωνιακές δεξιότητες, αφού μετά θα μπει στη διαδικασία να περιγράψει τι είναι αυτό που κατασκεύασε και τον τρόπο που το κατάφερε.

► Βοηθάει πολύ στην ενίσχυση της συγκέντρωσης και της προσοχής.

► Σχεδιασμός και ολοκλήρωση ενός έργου.

► Μία από τις βασικότερες δεξιότητες στη ζωή ενός παιδιού. Να μπορεί δηλαδή το παιδί να σκεφτεί αυτό που θέλει να χτίσει, να το σχεδιάσει βήμα βήμα στο μυαλό του και μετά να κάνει πράξη τη σκέψη του. Και φυσικά να το ολοκληρώσει!

► Στην ιδανική περίπτωση που το παιδί παίζει με κάποιο φίλο του, ενισχύεται σημαντικά η έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

► Το πιο σπουδαίο όμως για τα Lego είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις τα πάντα από το τίποτα μόνο με τα χέρια σου και οδηγό τη φαντασία σου!

 

    Επικοινωνήστε μαζί μας    Μετάβαση στο περιεχόμενο