• Η Anosis Robotics Academy είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Ρόδο, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει άρτιες και εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.
  • H Anosis Robotics Academy είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων,  που στόχο έχει  την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών. Προάγει έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης, ενώ παράλληλα προωθεί τα κίνητρα των παιδιών, την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Ο Χώρος μας (105τμ) αποτελείται από 3 άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με πίνακες, projectors, οθόνες προβολής, τηλεοράσεις, σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, πίστες κ.α. καθώς επίσης και πληθώρα εκπαιδευτικών πακέτων ρομποτικής και STEAM.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από καθηγητές πληροφορικής, προγραμματιστές, φυσικούς, παιδαγωγούς κ.ο.κ., ., οι οποίοι ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, τον συναγωνισμό, τον πειραματισμό και καλλιεργούν τον σεβασμό στο άτομο και στην ομάδα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι η εφαρμογή της Επιστήμης της Ρομποτικής στην Εκπαίδευση. Αποτελεί μια καινοτόμα μαθησιακή μεθοδολογία, η οποία στηρίζεται στο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths) και τον Προγραμματισμό.

Ποια είναι τα οφέλη της εκπαιδευτικής Ρομποτικής;

Η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί από από τα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Επιπλέον, έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία (π.χ κίνηση με εμπόδια, χρώμα).

Ποιό είναι το κόστος στα προγράμματα Ρομποτικής και STEAM;

Το κόστος είναι 55ευρώ ο μήνας και το πακέτο περιλαμβάνει:

– 1 μάθημα ρομποτικής την εβδομάδα διάρκειας 90΄ (αναπληρώσιμο).

– Προπονήσεις για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο