• H Anosis Robotics Academy είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων, σεμιναρίων και γενικότερα βιωματικής μάθησης που στόχο έχει  την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.
 • Η Anosis Robotics Academy είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Ρόδο, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού. Tα προγράμματα μας  αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητα τους.  Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω των βιωματικών μαθημάτων -παιχνιδιού, τα οποία αποτελούνται από φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειραματισμό.
 • Ειδικότερα περιλαμβάνουν μεθοδολογίες που προάγουν την συνεργασία μεταξύ των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, την βιωματική μάθηση και την εφαρμογή διαφόρων γνωστικών πεδίων της μηχανικής και διαφόρων κατασκευών, των σύγχρονων τεχνολογιών, του προγραμματισμού, των μαθηματικών, της φυσικής, ακόμα και της αρχιτεκτονικής  μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών σε πρωτότυπα παιγνιώδη, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά σενάρια.
 • Στόχος μας είναι η ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης μέσα από τη δημιουργική και ομαδική απασχόληση. Χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική ως μέσο έμπνευσης των παιδιών και πρόκλησης της περαιτέρω ενασχόλησής τους με τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αναλυτικής και στρατηγικής τους σκέψης και στην μελλοντική τους ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες.

H Anosis Robotics Academy συνεργάζεται αποκλειστικά για τα Δωδεκάνησα με το μοναδικό εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών στην Κρήτη Robotics and Science Academy.

Αποτελεί ένα από μεγαλύτερα Κέντρα Ρομποτικής στην Ελλάδα με περισσότερες από 30 διακρίσεις σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, με μεγάλη εμπειρία σε διοργάνωση φεστιβαλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Stem και βραβεύσεις καινοτομίας στις νέες τεχνολογίες.

Ταυτόχρονα  η Anosis Robotics Academy συνεργάζεται με τον HELLENIC EDUCATIONAL ROBOTIC ORGANIZATION – H.E.R.O

Αντικείμενο του H.E.R.O. είναι η διοργάνωση Παγκόσμιων Διαγωνισμών Ρομποτικής στην Ελλάδα, καθώς επίσης και μη κερδοσκοπικών δράσεων, εκθέσεων, φεστιβάλ, κ.α. στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και του Steam. Οι περισσότεροι διαγωνισμοί είναι υπο την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε 2 απο αυτούς:

1. Το Διαγωνισμό Minoan RobotSports Competition. Είναι ο μοναδικός Διεθνής Αθλητικός Διαγωνισμός Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.  Μπορείτε να συμμετέχετε στα Αθλήματα της Τοξοβολίας, Σφαιροβολίας, Ποδηλασίας, Πάλης, Ποδόσφαιρο, Μαραθώνιος, Drones, Δρόμος μετ; εμποδίων, Ράλλυ, κ.ο.κ.

2. Τη ROBOTIADA είναι ένας Διεθνής Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία, με την συμμετοχή χωρών όπως η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρωσία, η Αυστρία κ.α. Δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ σχολείων, φοιτητών και καθηγητών  των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και φορέων στο επίπεδο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων.Οι κατηγορίες είναι αρκετά παιγνιώδης με αποτέλεσμα τα παιδιά να διασκεδάζουν μέσα από την συμμετοχή τους.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Ο Χώρος μας (105τμ) αποτελείται από 3 άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, με πίνακες, projectors, οθόνες προβολής, τηλεοράσεις, σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, πίστες κ.α. καθώς επίσης και πληθώρα εκπαιδευτικών πακέτων ρομποτικής και STEAM.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από καθηγητές πληροφορικής, προγραμματιστές, φυσικούς, παιδαγωγούς κ.ο.κ., .οπαδούς της βιωματικής μάθησης και λάτρεις της τεχνολογίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ομαδικότητα, τον συναγωνισμό, τον πειραματισμό και καλλιεργούν τον σεβασμό στο άτομο και στην ομάδα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι η εφαρμογή της Επιστήμης της Ρομποτικής στην Εκπαίδευση. Αποτελεί μια καινοτόμα μαθησιακή μεθοδολογία, η οποία στηρίζεται στο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths) και τον Προγραμματισμό.

Τι προσφέρει στα παιδιά η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Τα παιδιά μέσα από τις Ρομποτικές Κατασκευές και τον Προγραμματισμό, καθώς και μέσα από προγράμματα που υποστηρίζουν την ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση, μαθαίνουν να αγαπούν τις Θετικές Επιστήμες ενώ ταυτόχρονα αναπτύσουν δεξιότητες όπως:

 • ομαδική εργασία
 • επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση)
 • καινοτομία
 • διαχείριση έργου (διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου και πόρων κ.α)
 • προγραμματισμός
 • δεξιότητες επικοινωνίας
 • πολύτιμες νοητικές δεξιότητες (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη κ.α)
  κ.λπ.

Ποιά είναι τα εκπαιδευτικά μέσα που χρησιμοποιείται;

Διάφορα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής όπως: Lego Spike Essential , Lego Bricq, Lego Spike Prime  SArduino, Raspberry, Lego WeDo2, , Edison, mBot, Engino, Mousebots, Beebots κ.α. στα οποία ο μαθητής δουλεύει με ατομικό κιτ και υπολογιστή, laptop ή tablet.

Χρειάζονται όλα αυτά τα πακέτα για να μάθει το παιδί ρομποτική;

Για εμάς…ΝΑΙ !!!

Κάθε ένα από τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούμαι οδηγεί το παιδία από μικρή ηλικία να αποκτήσει γνώσεις φυσικής, μηχανικής, μαθηματικών και προγραμματισμού μέσα από διαφορετικά οπτικά περιβάλλοντα προγραμματισμού και διαφορετικών κατασκευών και να μεταβεί με μεγαλύτερη ευκολία σε υλικό ανοικτών τεχνολογιών (πχ Arduino) αλλά και σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C, C++, Python, Java κ.α.

 

Τι είναι “γλώσσα προγραμματισμού”;

Η γλώσσα προγραμματισμού είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιούμε για την επικοινωνία με τους υπολογιστές, όπως ακριβώς μαθαίνουμε μια ξένη γλώσσα για να μιλάμε με ανθρώπους από άλλες χώρες. Με τη γλώσσα προγραμματισμού μπορούμε να δώσουμε εντολές στους υπολογιστές και μέσω αυτών να προγραμματίσουμε πλήθος συμβατών συσκευών και μοντέλων.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν ενσωματώσει ήδη τον προγραμματισμό ως υποχρεωτικό μάθημα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.

 

Γιατί να μάθουν τα παιδιά γλώσσες προγραμματισμού;

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή δεν μπορούμε να μην χρησιμοποιούμε υπολογιστές. Κάθε συσκευή ή εξοπλισμός, όπως πόρτες γκαράζ, κλιματιστικά, τηλεοράσεις και άλλες έξυπνες συσκευές, πρέπει να ελέγχονται από ψηφιακούς υπολογιστές. Αυτό ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα που μεταφέρουμε μαζί μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν στο διαδίκτυο και σύντομα μπορεί να δούμε αυτοματοποιημένη οδήγηση αυτοκινήτων στο δρόμο. Οι ζωές μας αναπόφευκτα θα γίνονται ολοένα και πιο ψηφιοποιημένες και αμέτρητα προϊόντα θα σχετίζονται ή θα πρέπει να οδηγούνται από υπολογιστές (το Διαδίκτυο).

Σε αυτή την ψηφιακή εποχή όλοι πρέπει να μάθουν πώς να επικοινωνούν με τους υπολογιστές.

 

Ποιό είναι το κόστος στα προγράμματα Ρομποτικής και STEAM;

Το κόστος είναι 49 ευρώ ο μήνας και το πακέτο περιλαμβάνει:

– 1 μάθημα ρομποτικής την εβδομάδα διάρκειας 90΄ (αναπληρώσιμο).

– Προπονήσεις για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο